keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Tutkimussuunnitelma ja ITK 2012

Olen loppusyksystä 2011 lähtien valmistellut tutkimussuunnitelmaa liittyen tablettien käyttöön viides- ja kuudesluokkalaisten luonnontiedon opetuksessa, jota toteutetaan tutkivan oppimisen menetelmällä. Kiinnostukseni kohdistuu mobiilin teknologian tukemaan opiskeluun,oppimiseen ja sen tuomiin lisäarvoihin tutkivan oppimisen tukemassa luonnontiedon opetuksessa. Tarkoitus on näin ollen kuvata miten mobiilin tekniikan avulla voidaan tukea tiedeopetuksen tavoitteiden saavuttamista ja mitä uusia toimintatapoja tablettien käyttö voi tutkivan oppimisen kontekstissa synnyttää. Uskon, että oppilaiden kiinnostus ja innostus luonnontieteisiin mobiiliteknologian avulla saa uutta potkua.

Tänään oli erittäin mielenkiitoista saada osallistua ensi kertaa tutukijatapaamiseen ja saada myös esitellä omaa tutkimussuunnitelmaa kiitollisena kaikesta palautteesta ja kysymyksistä. Tämä tutkimus liittyy kiinteästi koulumme tablet-hankkeeseen, johon odotamme yhä laitteita saapuvaksi. Kehittämistutkimukseni käytännön opetuskokonaisuuksia, jotka olisi tarkoitus toteuttaa ensi lukuvuoden aikana pitää ryhtyä pikku hiljaa suunnittelemaan. Mikäpä sen mukavampaa!

http://itk.fi/tutkijatapaaminen/ohjelma/paperi/13

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Mielenkiinto leviää

Lukijan vinkistä julkaistiin alkuviikosta ensimmäinen juttu kehityshankkeestamme. Oppilaat (ja opettajat) odottelevat vesi kielellä laitteita. Tehtävää riittää, sillä wlan-verkkoakaan ei ole vielä koululla pystytetty. Kiinnostus on ollut kovaa jo ennen tätäkin juttua, hieno juttu. Tablet laitteet opetuksessa-ryhmä Facebookissa on mainio kanava tabletteja käyttäville opettajille.