perjantai 15. huhtikuuta 2016

Perusparannusta, digiloikkaa ja tutkimusta

Roihuvuoren koulun perusparannuksen harjannostajaiset vietettiin 17.3.2016.
roihis.blogspot.fi/2016/03/vuorenpeikontien-harjannostajaiset.html


Roihuvuoren koulussa varustautumaan uuden opetussuunnitelman uudistuksiin kevään aikana. Oppilaille on hankittu 90 tablettia, jotka on jaettu kuuteen  15 laitteen ryhmään. Idea on, että kolme opettajaa pääsee suunnittelemaan yhteistyössä opetusta, laitteiden tehokasta käyttöä ja luomaan uusia oppimisympäristökäyttöjä ja mobiilin oppimisen käytäntöjä. Vuorenpeikontiellähän ei perusparannuksen jälkeen tietokoneluokka ole, vaan toimimme täysin mobiilisti.
Opettajille luovutettiin tänään koulun henkilökohtaiset laitteet, jotka helpottavat suuresti opetuksen suunnittelua ja käyttömahdollisuuksien opettelua.


Lego Robotiikkaa on aloitettu myös innokkaasti kevään aikana. Digiagentteja on noussut hienosti esiin oppilaista. Opettajat pitävät vertaisoppimisen pajaa.

Ensi lukuvuonna Helsingin itä-kaakon alueella (Alue 1) koulut aloittavat yhteistyön digiosaamisen jakamiseksi koulujen välillä. Projektin suunnittelu on käynnistetty Aurinkolahden koulun rehtorin Leena Sipposen johdolla. Opetusvirasto ja Innokas-verkosto ovat mukana yhteistyössä.

Tutkimukseni tutkivan oppimisen käytöstä mobiilissa oppimisympäristöissä etenee. Esittelin tämänhetkistä vaihetta ja alustavia tuloksia ITK-konferenssin tutkijapäivillä 13.4. Abstrakti: http://www.uta.fi/sis/trim/ITK2016/ITK_tutkijatapaamisen_ohjelma2016.pdf

Hyvää kevättä!
Kuusi viikkoa perusparannetun koulumme luovutukseen!